تئاتر اکسیژن
نقد تئاتر اکسیژن

یک نیمکت، یک زن و دو مرد اینها تنها المان و بازیگران یک نمایش 55 دقیقهای هستند. اکسیژن یک نمایش تقریبا سرپاست که با وجود دیالوگ محور بودن و دکور خیلی ساده تماشاگر را نگه میدارد.
در نمایش اکسیژن یک شخصیت ثابت نمیبینیم. کاراکتر زن و مرد در حال تغییر هستند، تغییری نه رو به جلو بلکه رو به عقب، زن در ابتدا یک شخصیت محکم و مهربان است، بوکس کار میکند تا از خود در برابر ظالم دفاع کند. مرد شخصیتی منفعل، ترسو و خجالتی است که سعی میکند منطقی باشد. در طول داستان این شخصیتها رو به عقب میروند، رنگ میبازند، ظاهر سازی میکنند، دروغ میگویند و فحش میدهند. این تغییرات با ورود مرد اتفاق میافتد. مردی که وکیل است ولی بویی از حقوق انسانی نبرده و اهل تظاهر است.
نویسنده و کارگردان کاملا به این امر وافق بودند که این نمایش ممکن است کسالت بار شود، برای فرار از این معضل تنش هایی در داستان اتفاق میافتد. بازی خوب آقای صولتی به رهایی داستان از خواب آلودگی کمک میکند.
در پایان داستان با وارد شدن مرد دوم که نمادی از شخصیت وکیل است، شخصیت زن را خرد میکند و دیگر چیزی از استواری و مهربانی در زن باقی نمیماند، بوکس هم نمیتواند در برابر ظلم مرد به او کمک کند.
اکسیژن نمایش خوبی است( در بازیگری) که سعی دارد حرف بزرگی بزند. ولی متاسفانه چنین حرف بزرگی در 55 دقیقه نمیگنجد و ریتم تند در عبور از شخصیت پردازی(نه در داستان) مشهود است. مخاطب منظور نمایش را متوجه میشود ولی شخصیتها باور پذیر و قابل همذات پنداری نیستند.
این نمایش از نظر محتوا قابل دفاع نیست و میتوان گفت فقط نظر نویسنده و کارگردان است و تعمیم دادن آن به جامعه کار درستی نیست که در چندجا از نمایش این تعمیم صورت میگیرد. ای کاش این همه انرژی برای مضمونی بهتر صرف میشد.
- ۹۵/۰۳/۰۷